Be part of
our green story!

Be part of
our green story!

Ervaren Field Application Engineer

Functie-omschrijving

Enervalis, een snelgroeiende speler in de markt voor innovatieve, energiebesparende technieken voor grote gebouwen, elektrische voertuigen en  de residentiële markt, is op zoek naar een ervaren Field Application Engineer ter versterking van hun dynamisch team.

Als Field Application Engineer ben je de link tussen development, de klant en de verkoop. Je zorgt mee voor de succesvolle installatie van de aangeboden oplossingen bij de klant en zoekt naar oplossingen wanneer problemen zich voordoen. De installatie van de Enervalis smartpower® suite, als krachtig besturingssysteem, maakt het mogelijk om de energiestromen in kaart te brengen en te optimaliseren.

We zijn op zoek naar een persoon die een elektrotechnische opleiding combineert met praktische ICT kennis en graag hands-on werkt. Iemand die zich thuis voelt zowel in een labo omgeving (testing) als bij klanten (installaties & troubleshooting). Je leert bij ons werken met communicatie protocollen zoals Modbus, wMBus, Zigbee, andere IOT protocollen en hun bijhorende hardware.

Als Field Application Engineer breng je ongeveer 20% van je tijd door bij klanten in de Benelux.

Profiel
 • Bachelor of master in de elektronica of elektromechanica
 • Minstens 3 jaar ervaring
 • Affiniteit met alternatieve energie is een plus
 • Vlot Nederlands & Engels spreken en schrijven
 • Een communicatieve teamspeler die graag verantwoordelijkheid neemt
 • Je weet van aanpakken
 • Bereid tot frequente, maar meestal korte reizen
 • Kan gezonde dosis humor aan de dag leggen
Technische kennis
 • Kennis van elektrische installaties en regelgeving
 • Kennis van IT en netwerken (Linux, TCP/IP)
 • Kennis van automatisatie en proces regelings-technieken is een plus
 • Kennis van HVAC technieken, warmtepompen en WKK is een plus
Ons aanbod

Een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Je komt werken in een ambitieuze, informele en dynamische werkomgeving met ruimte voor ondernemerschap en eigen initiatief. Het is uitdagend werk in een sterk en gedreven team.

Je wordt een onderdeel van een fantastische reis waarbij je de energievoorziening wereldwijd zal veranderen.

Bedrijfsprofiel

Bij Enervalis geloven we dat de wereld evolueert naar 100% groene stroom productie en dat ook het meeste energieverbruik elektrisch zal zijn (denk maar aan elektrische wagens, warmtepompen enzovoort). Het is de enige manier om ons klimaat en onze planeet gezond te houden.
Deze overgang zorgt ervoor dat het elektriciteitsnetwerk steeds minder stabiel wordt, en dat kan dan weer zorgen voor blackouts. Wij ontwikkelen een software oplossing voor dit probleem!
Onze missie is om energiesystemen te voorspellen én te sturen, door middel van slimme software. Hierdoor helpen we een kosten-efficiënte, groene samenleving mogelijk te maken.

Klinkt dit als de perfecte job voor jou? Contacteer ons dan op recruitment@enervalis.com

Want to know more? Contact us for more information!